Om mig


Privat
Er mor til 2 dejlige børn Dina fra 05 og Sigurd fra 07.
Vi har en lidt speciel familieform, da jeg har boet alene med børnene altid. Også da jeg var i forhold med yngstes far, var det et bevist valg at bo LAT (Living Apart Together).

Jeg er oprindelig fra Vejle, men har boet 15 år i Kbh. Nu er jeg vendt "hjem" til provinsen igen og kan mærke at det passer fint til min alder og til det liv jeg har fået.
Mig i toget

Flytningen til provinsen har betydet at vi pendler rigtig meget i tog, da min søns far bor i Kbh. Jeg er ret glad for tiden i toget, som er tid der er helliget mig selv. Jeg har foldet rigtig meget origami på disse ture!

Origami, foldet i toget


Uddannelse
Jeg er uddannet e-designer (e for entrepeneurship) på Hellerup Tekstil Akademi. En uddannelse, som henvender sig til kreative, der både har en iværksætter og designer i maven.
Inden jeg tog min uddannelse, har jeg i mange år arbejdet som webdesigner.

Under min uddannelse startede jeg eget firma, hvor jeg løste opgaver for nogle tøjdesignere og andre modebranche relaterede virksomheder.

På min uddannelse havde jeg ønsket at tage et speciale indenfor e-business, men da jeg var den eneste?! på min årgang med denne interesse, så endte jeg med et speciale i mønster/print design. Siden da har jeg haft mønstre på hjernen og elsker det!
Design af vandrette og lodrette flader er en uudtømmelig kilde. Ornamentering og dekoration går langt tilbage i historien og mulighederne for at skabe nye er uendelige. For en videbegærlig og farveglad én som mig, er det en herlig herlig verden!

Interesser
Min helt store interesse er at samle på mønstre. 
Jeg har en stor samling af retrostoffer, tapeter, gavepapir og origamipapir. Og med stor, mener jeg virkelig stor! Det kræver en hel del at blive ved med at få plads til det, så jeg er nødt til hele tiden at tynde ud og sælge fra. Meget stor udfordring, når man er samler by heart!

Jeg tegner også selv mønstre, både på computer og i hånden.
Jeg har i mange år arbejdet med computergrafik, men begyndte for 2½ år siden at tegne i hånden. Det var held i uheld at det skete. Min computer gik i stykker og jeg havde ikke råd til en ny. Så i et helt år, var jeg computerløs og måtte derfor kaste mig over et andet medie.
Mønster tegnet i hånden og sat sammen til rapport på computer
Sygdom
Desværre har mit liv de sidste 6 år været hårde pga sygdom. Med hårde, mener jeg virkelig hårde! 
Jeg blev udsat for en lægefejl under mit datters fødsel, hvor jeg havde en nærdødsoplevelse. Det har sat sine spor i kroppen i form af PTSD (post traumatisk stress disorder), BDS (Bodily Distress Syndrome) og senest Diabetes type 1 (insulinkrævende).
Sygdommene giver mig rigtig mange symptomer i form at smerter, kraftesløshed, udmattelse, træthed, koncentrationsbesvær, indlæringsvanskeligheder, manglende korttidshukommelse. 

Jeg har i 3 år været sygemeldt og været under afklaring og gennemgået al mulig behandling indenfor det etablerede sundhedsvæsen. Det har været uendelig opslidende, da lidelserne er kroniske og ikke kan behandles, sådan som systemet er skruet sammen.
Efter de mange afklaringsår blev jeg til sidst indstillet til førtidspension.
Det har som sagt taget 3 år og i de 3 år har jeg talt med ialt 58 forskellige sagsbehandlere, læger, kontaktsygeplejersker, specialæger, psykologer m.m. Altså 58 nye personer som jeg har skulle sidde og fortælle min livs- og sygehistorie til. Det har været så uendelig opslidende at jeg ofte slet ikke har kunnet overskue tanken om at blive over 40 år. Ret urimeligt!

Men jeg ser lyst på fremtiden. Jeg tror og håber at ro i mit liv, vil have en helbredende virkning. 
Mens at systemet har prøvet at jage den stress væk, der har indtaget og sat sig i min krop, med trusler, økonomisk pres og mistro, er jeg selv gået en anden vej.
En vej med fordybelse og væren i nuet. At have fokus på processen, fremfor resultatet. Jeg finder ro i krop og sind ved at tegne bl.a. zentangle. En tegneform, der egentlig bare går ud på at lave kruseduller og mønstre.
I det hele taget, så er de kreative processer noget som gør mig rigtig godt. At holde mig igang kreativt er den absolut bedste medicin! De eneste bivirkninger er at det smitter :-)
eksempel på zentangle