mandag den 20. august 2012

Blogland til salg?

Mand, hvor jeg synes at sponsorerede indlæg støjer i blogland!

Jeg har længe læst om hvor magtfulde bloggere er, og det er guld for firmaer at få populære bloggere til at skrive om dem. Men det har mest været sådan noget som var gældende i USA. Det er alligevel ret begrænset hvor mange læsere man kan få i et bette land som Danmark. Her er en ret lille øvre grænse for, hvor mange læsere en blog kan opnå.

Jeg kan godt se scenariet i et større land som USA, hvor en blogger, med lad os sige 15000 followers, skriver om et produkt som hun bare synes er det mest fantastiske nogensinde. Det tror jeg på holder, set med markedsføringsbrillerne på. Og hvis det kun er enkelte bloggere, som gør det og produkterne er forskellige, så er det vist også til at holde ud.
Men at sende mobiltelefoner ud til rigtig mange bloggere i det samme netværk. Det holder bare ikke! Det er ærlig talt for irriterende.

Jeg forstår godt de bloggere som siger, jatak. De fleste bloggere, blogger fordi de elsker det. Det er deres hobby. Måske er det på vej til at blive mere end bare en hobby. Det er da lidt af en cadeau ligepludselig at tjene penge eller få gaver pga den hobby man har. Tænk at der er nogen som vil betale for at man fortæller sin ærlige mening? Så er man da ikke helt uden betydning. Det er meget smigrende!

Der skrives i de sponsorerede indlæg, at de er sponsorerede, men at meningen er bloggerens egen. Så læseren ligesom skal vide at det her er altså troværdigt! Men jeg vil påstå, at så snart der er gaver/penge involveret så vil anbefalingen være farvet af det og dermed utroværdig.
For man er sgu da et skarn, hvis man modtager en gave og så ikke har noget positivt at sige bagefter? Det sidder vel dybt i de fleste af os. Man modtager, man siger tak og fortæller om vedkommendes venlighed.

Jeg synes det er topfedt, når nogen skriver om ting de har købt som de har kæmpe glæde af og gerne vil dele med andre. Det får mig til at overveje at købe den dims.
Et eksempel på dette er forretningerne Husflid og Retro Villa. Dem er der mange som besøger, tager billederne fra deres besøg og skriver om. Det er noget folk tror så meget på, at det nærmest er et turistmål for hele Norden. Det synes jeg er SÅ sejt. Det er mega meget troværdigt.

Jeg er selv blevet kontaktet af flere som gerne vil "samarbejde" med mig. Første, anden og tredje gang, blev jeg temmelig smigret og glad, glad, glad. De mails var indledt med masser af ros til min blog. Så bliver man jo lidt blød i knæene og lettere medgørlig. :-)
Men altid har jeg sovet på det og diskuteret det med andre om det er smart i længden? Jeg kan simpelthen ikke gennemskue konsekvensen på den korte eller lange bane, så har indtil videre ignoreret alle henvendelser. Jeg vil da gerne have gaver, legetøj og tøj til ungerne. Jeg vil også gerne tjene penge på min blog. Jeg vil også gerne kunne give gaver til mine læsere. Men det som jeg allerhelst vil, det er at give noget af mig selv. Læserne på min blog skal helst kunne lide det jeg laver og være her pga det. De skal ikke være her, fordi de kan vinde noget make-up, noget legetøj eller andet som ikke har noget med mig at gøre.

For nylig blev jeg kontaktet af Trendsales, som gerne vil være samarbejdspartner med mig. Smigrende, det er alligevel et ret stort selskab. Nu kan jeg ikke helt huske, hvad man fik for det, men jeg tror det var gratis VIP-bruger adgang. Samt noget med mulighed for at blive nævnt i deres nyhedsbrev. Til gengæld skulle jeg skrive nogle Trendsalesrelaterede blogindlæg. Jeg har et temmelig anstrengt forhold til Trendsales efter at have solgt meget tøj derinde. Jeg har brugt rigtig mange timer på at svare på spørgsmål fra kvinder som har spurgt om jeg vil tage et billede med det tøj, jeg sælger fordi det er for småt, på. Eller om jeg tror min nederdel vil klæde dem, eller om jeg tror de kan passe det? Uden nogensinde at have set vedkommende. Til sidst turde jeg slet ikke læse mails eller nærme mig computeren! Jeg fik stress.
Så jeg synes det var en lille smule sjovt med deres tilbud, om at få et VIP-bruger medlemsskab. Så kunne jeg måske blive lokket tilbage i folden og lave nye annoncer, som de så tjener gebyr på. Det koster jo ikke dem noget som helst at opgradere nogen til VIP. Tværtimod tjener de bare på at have flere brugere. Set med mine briller, tilbyder de mig noget, som ikke koster dem noget, men som kan koste mig noget, hvis jeg benytter mig af det. Udover at jeg også skal bruge min tid på at skrive om dem. Det synes jeg altså er et megadårligt "tilbud"!
Det lugter en lille smule af "Tillykke, du er blevet udvalgt!" (alt du skal gøre er at give mig dine kreditkortoplysninger)

Nej, hvis vi bloggere skal bruges i større firmaers markedsføringsstrategi, så synes jeg de skal hoste op med lidt mere end en gave. Og hvad med den gave, skal vi betale skat af den? Så det faktisk koster os penge?
Det vil i mine øjne være meget mere troværdigt, hvis man fik produktet til låns, og fik en timeløn på den tid man bruger på at teste, skrive og evt anbefale.

Jeg er klar over at dette skriveri kan virke provokerende og stødende. Men jeg er ikke ude efter at ramme nogen. Jo, måske lidt de firmaer, som udnytter alt for søde bloggere. Jeg synes I er meget mere værdifulde end at gøre jeres inspirerende, personlige og kreative blogs til et sted der er alt for billigt til salg!
81 kommentarer:

 1. Mig generer det ikke - hverken de ting du skriver om det, men ej heller at bloggere laver sponsorerede indlæg. Jeg er helt ny i blogland og har vundet nogle DEJLIGE giveaways med kreativt islæt; hjemmelavede lysestager, en pude osv. Jeg er rigtig glad for de fine ting jeg har vundet. Og hvis jeg er så heldig at vinde en Kähler-vase i en giveaway, så er jeg da bare ovenud tilfreds med at de har haft lyst til at sponsorere.

  Til gengæld er jeg en af dem, der lynhurtigt springer indlæg over, når de f.eks. omhandler test af en mobil - udelukkende fordi det ikke interesserer mig, men der er sikkert andre der synes det er interessant at læse om, men jeg vil hellere læse om hvor man køber den lækreste jersey:-)

  K.h.
  Christina

  SvarSlet
 2. Junette - vi er som meget tit, meget enige.
  Og jeg vil sige at blogland og måske mere på nogle blogs end andre, så rammer vi kvalmepunktet for hvor mange sponsor indlæg man kan rumme.

  Men derefter vil jeg også sige, at trods det faktum at jeg aldrig har prøvet at lokke fastelæser til ved hjælp af gaver og andet (det meget bevidst, fordi jeg kun ønsker at folk skal læse min blog hvis de gider og ikke fordi de måske får noget for det) så har jeg ikke noget imod at lave et sponsor indlæg hvis det er noget jeg kan stå indefor. Det er der ikke meget jeg kan, så derfor siger jeg normalt nej tak. Så kan man sige at det måske er billigt købt, men fx. så får jeg glæden ved pt at se hvor glad Sienna er for sin nye dukke.
  Hvis det er noget jeg ved vil glæde eller vi mangler, så det fino med mig - er det reklame for bare at ville ha ha ha - så nej tak!

  Håber det giver mening ;)
  Knus C

  SvarSlet
 3. Der er 8 på min feed reader der har testet mobil telefoner der kan tåle vand. Gud hvor er jeg da også røv-træt af at læse det samme indlæg.

  Det nyeste er trendsales som du skriver - da er vi oppe på 5...

  SvarSlet
 4. Jeg har også tænkt over det, for jeg er også blevet kontaktet af et spille firma og McDonald's. Jo jo man bliver da smigret, men det bar nemt at se igennem. Jeg fik tilbudt kontanter det ene sted, men jeg besluttede mig for at være min blog tro. Jeg poster jo ALDRIG indlæg af den karakter. Min blog er en sy blog, kreativ blog med loppefund, gode tips og oceaner af stof :-)

  SvarSlet
 5. alle er til salg for den rette pris !!!

  ej jeg ved ikke lige her mmmhhh ... det er lidt personligt om man vil lave reklame på sin blog eller ej og det er frivilligt at læse med ... vi bliver foret med reklamer over alt hvor vi færdes og jeg kan kun tale for mig selv men jeg bliver med tiden immun over for reklame ...

  SvarSlet
 6. jeg har fra dag et besluttet at min blog skal være non profit, derfor er reklamer et sjældent syn på min blog og de er der kun hvis det er ting/steder der virkelig interesserer mig eller ting/steder jeg personligt kan stå inde for.

  da jeg fik tilbuddet blev jeg som dig meget smigret over de pæne ting de havde at sige om min blog, men da jeg ikke kunne se hvilken sammenhæng deres produkter havde med min blog takkede jeg pænt nej (hvilket ikke blev taget så pænt).

  jeg har haft en sponsoreret give away på min blog med et produkt jeg kunne stå 100% inde for virkede for mig, og jeg opsøgte selv fohandleren, ellers har jeg i mine mange give aways selv sørget for de forskellige gaver enten ved at lave dem selv eller ved at dele ud af mine genbrugsfund.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg hader sponserede indlæg og springer dem gerne over, når det er tydeligt at se, at der er tale om et sådant - men endnu værre er det, når det først står med småt til sidst i indlægget, eller det slet ikke bliver nævnt...og man først gætter det, fordi der lige pludselig florerer en serie af samme type indlæg på flere af de blogs, jeg følger! Så føler jeg mig altså snydt på et eller andet plan! Tilgengæld elsker jeg at læse indlæg, hvor der af egen fri vilje reklameres for et produkt/hjemmeside el.lign. :-)

   Slet
 7. Du har ret. Virkelig velskrevet indlæg. Det er meget ofte de samme ting der bliver testet og skrevet om. Det er muligvis dér støjen opstår. Som læser begynder jeg at undrer mig over hvorfor det ofte er de samme produkter der skrives om på flere blogs.

  Det er jo ligesom alt andet personligt om der laves sponsorerede indlæg. Frivilligt om man vil læse dem.
  Har set mange bloggeres reklamepolitik og fint at have sådan én! Har bare aldrig læst en dårlig udtalelse om et sponsoreret produkt og det er vel her troværdigheden ryger til salg.

  SvarSlet
 8. Jeg er også til salg, hvis jeg skattefrit kan få lov at teste og beholde en ny Sony vaio, i en ny version som kan trække photoshop CS6. Eller et hybrid kamera.

  Jeg er også tilhænger af give aways. Specielt de hjemmelavede eller som hos Julia Runge, der selv kontakter firmaer som hun synes har nogle fede ting. På den måde afspejler det hendes egen stil og det synes giver rigtig god mening. Samtidig med at det er troværdigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Okay - jeg har selvfølgelig misforstået dit indlæg - det beklager jeg. Du kører jo selv med en sponsoreret giveaway for tiden, så jeg er med på at det ikke er det, der irriterer dig, men mere når folk laver indlæg for at rose et produkt f.eks. Jeg beklager misforståelsen.
   K.h.
   Christina

   Slet
 9. Hejsa

  Jeg er en af dem der ind imellem anmelder produkter på min blog superprinsessen.dk og vil derfor gerne give min mening med. Jeg skriver aldrig om produkter jeg ikke kan stå indenfor - så takker jeg nej ! Jeg tester altid produktet før jeg skriver og jeg skriver min mening. Jeg tester kun ting der fanger min interesse. Så synes det er i orden at skrive sponsor indlæg men lægger også vægt på at det er et personligt indlæg med min egen mening !

  SvarSlet
 10. Hmm jeg har ikke set nogle blogs med telefon halløj. Men .. jeg følger nok ikke med hos de " rigtige " bloggere så..

  Er også blevet tilbudt lidt af hvert på min kageblog men det er kun dr. Oekter jeg har sagt ja tak.. Simpelthen fordi jeg godt kan lide deres forskellige slags krymmel og perler, og ja.. de er gode at bruge når man laver sukker blomster.

  Hvis jeg oplever en butik , net eller almindelig, som bare har super service, deler jeg det... og.. som regl også hvis det har været skod.....

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
 11. Enig i det meste. Som også en anden har skrevet irriterer det mig dog mest hvis man ikke ud fra overskriften tydelig kan se at indlægget er sponsoreret, men først med småt til sidst - så sidder jeg faktisk lidt med en fornemmelse af at være blevet snydt til at læse noget jeg ellers klart ville have undgået.

  SvarSlet
 12. Jeg er fuldstændig enig med det, du skriver i indlægget. Jeg blev for nylig kontaktet af et firma, fordi de syntes at der er potentiale i min blog, og så skulle jeg have gavekort som belønning. Det var lokkende, men lød meget som en musefælde, hvor der er svært at se mine fordele i sidste ende... Og så fik det mig i tanker om jeg er til salg - jeg havde ikke den slags opfattelse før... Jeg har ikke noget imod at andre skriver de indlæg, og vi er herrer over vores blogs. Men jeg gider ikke læse de blogs og de indlæg. Til blogtræffet i weekenden har vi også diskuteret emnet, og alle syntes at det er blevet for meget af det i Bloglandet. Synes bare at det er overreskende og chokerende samtidig, at forskellige firmaer udnytter Bloglandet - som er og skulle være vores fristed... Vh

  SvarSlet
 13. Fruen min kunne faktisk godt bruge en mobil der kan tåle våde finger.. Hvilken blog kan jeg finde en " test beskrivelse " på ???

  Hyggehygge
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg har testede en telefon det er jeg ikke flov over ;)

   http://belladotte.blogspot.dk/2012/08/jeg-afprver-sony-xperia-go.html

   Slet
  2. -også jeg, og jeg skammer mig heller ikke og kan idag ikke leve uden den;-D www.frktingeltangel.blogspot.dk

   Slet
 14. Jeg kan fuldt ud tilslutte mig alt hvad du skriver.....lige mine ord.

  SvarSlet
 15. I starten synes jeg, at det var rigtigt fint med de sponsorerede indlæg, men jeg er nok nået dertil nu, hvor jeg synes, at det handler for meget om - nogle steder - at man kan få noget gratis, frem for det jeg egentligt faldt for ved bloggen i første omgang. Jeg vælger efterhånden blogs fra og sletter fra min læseliste, fordi det irriterer mig, at der er så mange sponsorerede indlæg.
  Det er nok udviklingen, men lige så vel som bloggeren har retten til at lave de indlæg, har jeg heldigvis også ret til at vælge det fra, når jeg synes det bliver for meget:)

  SvarSlet
 16. Jeg er nok lidt både og... jeg får tilbudt noget i ny og næ men har kun 1 enkelt gang sagt ja tak..
  tilbuddet fra trendsales synes jeg, som dig, var totalt uforskammet!! da det jo lige netop er gratis for dem og så får man "muligheden" for at blive nævnt - come on!! de vil bare gerne ha nogen til at smide nogen gebyr penge;-D
  Og en ting som mcD kommer jeg nok heller aldrig til at reklamere for...
  Men jeg har intet negativt at sige om dem der siger ja til alle tilbuddene - jeg håber for alle bloggere at de gør lige nøjagtig hvad de har lyst til, for det er deres blog, og hvis vi andre ikke gider høre om det kan vi sku da bare lade være:-) herfra er der kun kærlighed til jer alle;-)

  SvarSlet
 17. hejsa igen

  sad lige og tænkte sker sommetider :)

  så jeg kan forstå at det er ok at lave en give away når det er hjemmelaver eller hvis man ikke får noget ud af det selv ???
  det er ok at lave reklame for de forskellig firmaer og steder bare man ikke får noget for det ???

  nej blogge i danmark er ikke i nærhedden af dem i USA vi er også langt bagefter dem i Sverige .. og mange finske blogger er ved at overhæle os stort ... jeg kan ikke sige grunden ,men det har noget med janteloven og reklame at gøre !!!
  bloksport.com er top 11 på de mest læste sidder på nettet så jo der er mange der kikker med ...
  jeg er en af dem der siger ja tak til sponseret indlæg på min blog ,men jeg skriver også personlige indlæg og jeg laver også reklame GRATIS for butikker og firmaer ... jeg kan ikke se hvorfor jeg ikke skulle :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvad man vælger at gøre er fuldstændig op til den enkelte. Det skal jeg ikke gøre mig til dommer over. Jeg prøver bare at starte en debat. :-)

   Slet
 18. Hvor er det fedt med alle jeres svar. Tak for dem! -og god tone.

  Jeg vil gerne understrege at jeg synes at det er fint at tjene penge på sin blog. Det er bare træls at læse det samme igen og igen. Nogle (markedsføringsstrateger) har misforstået et og andet.

  Jeg synes Kristina rammer plet med hendes beskrivelse af hvad hun som læser føler. Hun læser indlægget, fordi hun er vant til at læse denne blog, pga oprigtig interesse. Og så først til sidst bliver klar over at det er sponsoreret. Løsningen kunne jo være at skrive det i overskriften, så læseren ikke føler sig snydt.

  SvarSlet
 19. Guuuuud hvor er jeg glad for at du skriver det her indlæg. Det har ligget længe i mine kladder, og er blevet skrevet på, slettet i og gemt væk igen, fordi jeg synes det fik mig til at lyde som en mavesur blogger, som ikke er blevet tilbudt hverken økomad, telefoner, Trendsales VIP, Lego eller noget af alle de andre ting.
  Det er så utroligt velskrevet det her, og jeg vil med det samme smide et link til det fra min blog.
  TAK!

  SvarSlet
 20. Hej Junette! Du bringer et emne op som jeg har tænkt meget på den sidste tid. Jeg kan ikke finde ud af hvilken side jeg er til, men jeg kunne mærke på mig selv, da det 25 indlæg for McD kom, at nu irriterede det mig en anelse. Jeg synes det af og til er svært at gennemskue om det er reklame eller ej (og det er jo også meningen, formnetligt), men det er træls at have læst et længere indlæg for til sidst at finde ud af, at det bare var reklame... Det er træls... Kan da godt forstå at det er tillokkende med en ny mobil (ved ikke om de har fået den selv eller kun lånt den), men jeg synes måske det skulle være mere synligt hvad der var reklame og hvad der er almindelige krea/hygge/normale indlæg... Jeg er selv blevet kontaktet af et firma som tilbød mig at få mit eget domæne med den hage at jeg så skulle teste forskellige produkter og fortælle om dem på bloggen. Jeg ville desværre miste alle mine skønne faste læsere, da jeg jo ville få en ny blogadresse uden blogspot. Det takkede jeg også pænt nej tak til...
  Kh Eline

  SvarSlet
 21. Hej Junette

  Fedt indlæg - velskrevet - og en smule provokerende (på den gode måde) :-)

  Først og fremmest. Der er helt sikkert nogle markedsføringsfolk, der har misforstået noget. Jeg er dog en af dem, der blandt andet har testet mobilen - fordi den er fed, fordi jeg manglede en - og selvfølgelig fordi jeg blev spurgt. Men guderne skal vide, hvor meget jeg har sagt nej til. Senest Trendsales, som du nævner, for det var da virkelig et ringe tilbud (i mine øjne), når man fik læst det godt igennem.

  Du nævner at antallet af læsere er begrænset i Danmark - helt enig. Men mht. Give Aways og sponsorindlæg, så er det nok alligevel ikke helt skævt, hvis man bruger de rigtige blogs. Det gik op for mig, da min mand fortalte om et stort mobilselskab herhjemme, der havde husstandsomdelt en reklame, hvor der var slået en konkurrence stort op, hvor man kunne vinde en iPhone. For det første - hvad mon det koster at få husstandsomdelt en reklame i farver osv. i hele Danmark? Og hvor mange deltagere tror du, de fik i konkurrencen? De fik 635!!!! Men hvis de udlodder samme telefon på en blog, der passer i segmentet, kan de få det samme antal deltagere (og dermed måske den samme opmærksomhed?) for værdien af én telefon!?

  Jeg bruger Give Aways meget - og i langt de fleste tilfælde opsøger jeg selv firmaer og søger ting, som jeg selv er vild med - og som passer på min blog. Og jeg synes, at det er fedt, at flere og flere firmaer har fået øjnene op, for den slags målrettede markedsføring.

  Den omtalte telefon, vi er mange, der har testet, falder lidt udenfor. Og så alligevel ikke. For enhver blogger by heart elsker da smart phones og muligheden for at blogge hvor og når som helst, ikke? :-)

  Og god idé med at nævne sponsoratet i indlæggets titel. Så har vores skønne læsere muligheden for at vælge fra.

  Kh. Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette,
   Glad for at du ikke blev provokeret på den dårlige måde! For det var jo ikke meningen.

   Men hvis værdien af et blogindlæg, er lige så stor som en husomdelt reklame, hvorfor så gøre det gratis? Man kunne jo tilbyde at skrive indlægget til halv pris i forhold til husomdelingsmetoden. Så kunne man købe lige den telefon man har allermest lyst til. Hvis det så er omtalte telefon man går ud og køber, så begynder det for alvor at blive troværdigt!

   Jeg synes i øvrigt du gør det rigtig godt, det med at vælge give aways som kommer dine læsere til gode og passer ind i dit univers!

   Slet
  2. Hej igen

   Først og fremmest tak :-)

   Det ville da være den ideelle verden, hvis man kunne få den slags penge for at omtale produkter. Det tror jeg dog aldrig kommer til at ske i Blogland - det lader vi Wozniacki om (som forresten var den, der markedsførte den tidligere model af den omtalte mobiltelefon). Der er dog ingen tvivl om at product placement virker.

   Som Oline Art skriver - værdien af links er så helt enorm - og det er da også den eneste årsag til, at det er smart at uddele ekstra lodder i sine Give Aways, hvis folk linker til konkurrencen fra deres blog. Google rangeringen betyder alt, og dette er klart den nemmeste måde, at øge sin placering på.

   Og når alt kommer til alt - så er alle vores blogs jo reklamesøjler - primært for os selv, vores egne produkter og vores TS-profiler, Etsy-Shops, BigCartel-shops, Amio-butik osv osv.

   Håber ikke din indbakke og alle vores input i sagen stresser dig.... men det er en god debat - og mange har heldigvis lyst til at bidrage :-)

   Kh. Mette

   Slet
 22. Jeg er en af dem der forholdsvis ofte har sponsorerede indlæg, men alle de ting jeg takker ja til er ting jeg i forvejen har en interesse i. En stor del af mine sponsor-indlæg er nemlig fra virksomheder jeg selv har kontaktet, og ikke blot fra de PR-bureauer der kontakter mig og mange andre. Jeg kan selvfølgelig kun skrive ud fra min egen ideologi, men jeg kan garantere for at jeg altid skriver min helt ærlige mening! At det så oftest (men bestemt ikke altid, søg fx på dengang jeg testede skønhedsprodukter for Urtekram) er med positive vendinger, er jo blot en reflektion af at de ting jeg vælger at omtale er ting der lokker mig. Jeg skriver altid at det er sponsoreret, godt nok først tilsidst, hvilket jeg kan se flere her finder stødende. Det vækker da stof til eftertanke, og måske vil jeg fremover skrive det først. Det skal jeg lige tænke over, da det visuelle er det der betyder mest for mig. Jeg er også ret træt af at se de samme ting på rigtig mange blogs, og er derfor også begyndt at takke nej til ting jeg egentlig gerne havde omtalt, simpelthen fordi jeg ved de kommer hos så mange andre. Det er altid en svær balance det her med hvor meget det fylder, og det tænker jeg selv meget over. Lige pt er min blog lidt stillestående med mine private indlæg, da jeg er inde i en periode hvor jeg har svært ved at finde ord, og så virker det pludseligt lidt voldsomt, fordi der ikke er så meget fyld ellers. Men jeg håber på snart at finde ordene, lysten og tiden igen ;)

  Nå, det blev et langt input. Håber det er okay!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nå jo, en anden ting; når jeg har sponsorerede give aways (ja, eller med egne ting) så har jeg i det sidste år eller halvandet ikke kørt med lodder, som jeg syntes er et SÅ irriterende system. Der køber man sig da virkelig til sine læsere, og gider man det? Jeg går stort set altid udenom de give aways...Da jeg begyndte at blogge forstod jeg det som et sæt regler, og holdte selv et par give aways med den der med et lod for kommentar, et lod for fast læser og et lod for at dele. Altså 3 lodder i alt. Men efterhånden som det har eskaleret til 5-10 lodder, er jeg stået helt af! Jeg kan faktisk slet ikke se forskellen på at reklamere for en andens give away for at få lodder, og så på at have et sponsoreret indlæg uden at skrive det er sponsoreret. Men det er måske bare mig...

   Slet
  2. Det handler jo om at tiltrække nye læsere, når man udlodder flere lodder for at få spredt budskabet. Vi har jo talt om det før, at det ikke betyder noget for dig, hvor stor din læserskare er, men det betyder rigtig meget for mange af os andre.
   Kan man så fastholde de læsere, som man har fået under en give away, er det jo fedt, ligesom man kan se antallet af kommentarer og besøg stige. Man skal jo findes i mængden, før man kan begynde at vise sit værd.
   Var der ikke noget incitament til at sprede et budskab om en anden blog, ville vi jo slet ikke have dette gigantiske netværk. Så ville vi hver især sidde og blogge for vores mor og moster ;)

   ...bare min fortolkning :)

   Slet
 23. Min blog er min... Jeg kan sidde og tale nok så helligt om, at jeg aldrig har takket ja til at blive sponsoreret, men faktum er, at jeg aldrig rigtig er blevet spurgt. Hvis man spurgte, skulle det virkelig være fantastisk, før jeg sagde ja, så jeg ikke følte, at bloggen mistede essens ved sponsoratet. Jeg er jo også sådan en, der hellere overtrækker dankortet og køber de ting, jeg vil have, end jeg vil vente :P
  Men det er min holdning til min egen blog. Hvad andre gør, rører mig ikke - udover, at jeg ikke gider læse de pågældende indlæg. Min blog er mit frirum, og derfor har alle mine give aways også været af den slags, jeg selv har opsøgt eller selv har sponsoreret. Det andet er dårlige blogindlæg efter min mening (men dermed ikke sagt, at de ikke er helt i orden for andre) og lige så uinteressante som reklamepauserne midt i en god film. Det forstyrrer, fjerner fokus og ødelægger i det hele taget helhedsindtrykket for mig. Jeg er til unikke kvalitetsfilm med skævhed og det samme gælder de blogs, jeg følger. "Reklamepausen" er bare røvirriterende og får mig til at zappe videre.

  ..men jeg gad egentlig godt at vide, hvordan de udvælger, for jeg kender da flere af os større bloggere, der ALDRIG har fået en eneste henvendelse om sponsorater. Det, synes jeg, er lidt interessant.

  Kh Line

  SvarSlet
  Svar
  1. ..men jeg gad egentlig godt at vide, hvordan de udvælger, for jeg kender da flere af os større bloggere, der ALDRIG har fået en eneste henvendelse om sponsorater. Det, synes jeg, er lidt interessant.
   -------

   lige det du skriver her rammer mig især når du skriver "os større blogger" jeg er en lille blog og er blevet spurgt en del gange og at gøre reklame og sagt ja .... så hvordan de vælger aner jeg ikke men jeg følte bare lidt at du hentyder til der er de store blogge og så er der de små ... så vil jeg bare lige sige at der finders mange små blogge der laver super mange indlæg men de bliver overset ...det er en skam ... lidt som de gode og mindre gode ... ej nu holder jeg min mund ...

   Slet
  2. Du misforstår, hvis du tror, min målestok er kvalitet, når jeg taler om store og små blogs, for det er udelukkende antal besøg og læsere, jeg refererer til. Der er da helt bestemt blogs med få følgere, som leverer meget bedre indlæg end dem med mange følgere. Det er slet ikke det, jeg mener.

   Slet
  3. ... men man må da kunne antage at virksomheder helst vil sponsorere de blogs, som når ud til mange, og derfor synes jeg, det er interessant, at mange blogs med få læsere får henvendelser frem for dem med mange læsere.
   Der er sikkert valide strategiske overvejelser bag fra PR bureauernes side, og det er såmænd bare dem, jeg godt gad have lidt insider viden om :)

   Slet
  4. uden at være klog om hvordan de vælger blogge til deres reklamer så tror jeg det er ligegyldig hvor mange læser bloggen har for jeg tror det handler om google så hvis en blog har lad os sige 50 faste læser og en anden blog har 500 faste læser og de begge lavet et indlæg om fx en mobil så ender begge deres indlæg på google og det er der kunder sidder ikke de faste læser ... bare et gæt ... så en blog med 300 faste læser kan har mange flere klik end en blog med 600 faste læser ... det afhænger at hvad de skriver og og hvad der på google søges på ...

   Slet
  5. Helle, du er da ikke en lille blogger! Du er da en af dem som har absolut flest besøgende med din give away blog.
   Det kan godt være du ikke har så mange faste læsere som f.eks mig. Men til gengæld har du 4 gange så mange besøgende.
   Så kom ikke og sig at du ikke er stor. For det er du! :-)

   Slet
  6. Jeg spurgte i min mail til trendsales hvordan de var kommet frem til min blog ( jeg kunne endnu engang ikke styre min nysgerrighed)
   han skrev at det var fordi de kunne se at jeg havde et link på min blog direkte til trendsales ( min ts profil)
   Om det er sandt eller ej skal jeg ikke gøre mig klog på .. men firmaer kan vel ligesom os bloggere også se hvordan at folk finder frem til dem. bare en lille tanke herfra

   Slet
  7. Junette ... ok den blog give away betragter jeg ikke som min personlig blog ,den er faktisk lavet i øje med ,at få øje på andre blogger ,især de små og selvfølgelig at del give away ..
   men ok den er godt besøgt og har knap 350 læser og er jo ikke jorders mest underholden blog ,faktisk er det jo rent reklame for andre blogger :)
   og nej jeg får intet ud af det rent penge mæssig, men jeg få mange glade mails det er da også dejligt ...

   Slet
 24. nu er jeg en af dem, der er blevet kontaktet af trendsales her i løbet af sommeren, jeg valgte at sig ja til aftalen, da jeg finder det helt fint. Jeg bruger trendsales rigtig meget i det daglige, og ja de har deres gebyrer derinde, men det sniger sig jo efterhånden ind alle steder, jeg syntes det er helt ok deres "tilbud" jeg får 10 klip om måneden og gratis vip. Jeg skal så lave 2 "link" til dem om måneden på bloggen.. det tager nu ikke lang tid at lave de indlæg og man bestemmer jo selv hvor længe man ønsker at de skal stå "øverst" på bloggen. Jeg har valgt at lave indlæggene på den måde at der sniger sig lige så meget blogland ind i de indlæg, jeg må bruge billederne inde fra trendsales og på den måde laver jeg en collage af "egne design" ting... og således syntes jeg stadig, at jeg beholder bloglands ånd, og det jeg brænder for i de indlæg. så egentlig bruger jeg de 2 indlæg om måneden på at vise mange af de flotte ting frem der bliver lavet af kreative tøser rundt omkring, og i de indlæg ligger jeg så bare et link til trendsales..
  Jeg er nok en af dem som ikke finder det irriterende at støde på reklamer rund om i blogland, reklamer syntes jeg er en ganske naturlig ting som man bare kan til eller fravælge, med et enkelt lille klik..
  Men jeg syntes nu det er meget spændende at høre hvor mange forskellige holdninger der findes til netop dette emne.....
  Men fint at tage det op i et indlæg, så kan man få frit spil til at ytre sin holdning til netop dette emne...
  Gitte

  SvarSlet
 25. Kære Junette, jeg er enig med dig - der er støj i blogland, og jeg er selv en del af den ;-)
  Jeg gjorde mig mange overvejelser da jeg i første omgang takkede ja tak, og langt flere gange har jeg sagt nej tak - jeg vælger med omhu, hvad jeg ønsker at gøre reklame for på min blog. Jeg skal selv have interesse, eller mene at mine læsere kunne have interesse, i det pågældende produkt, konkurrence eller firma - Er interessen der ikke eller vurderer jeg, at det er noget jeg ikke kan stå inde for, så takker jeg pænt nej tak.
  Jeg har også selv taget kontakt til firmaer/netshops for at få sponsorprodukter til mine læsere som jeg selv er begejstret for - eksemplevis Katvig sengetøjet som senest var udloddet i en giveaway jeg selv havde sørget for.
  -og jeg ville sgu lyve, hvis ikke jeg sagde at jeg rent faktisk bliver GLAD af at glæde andre med et produkt som vi herhjemme er begejstrede for!
  Jeg har selv testet Xperiaen, og synes (ihvertfald ikke selv) at jeg har "slikket røv, bare fordi det var en gave" i min anmeldelse af telefonen - eksempelvis synes jeg ikke at kameraet lever op til det forventede, men jo -jeg formulerer mig pænt, og i mangel af bedre kan det da også bruges - foretrækker dog stadig mit spejlrefleks og hvis jeg er et skarn for at skrive det så so be it! ;-)
  Jeg er superglad for den og kan oprigtigt anbefale andre at vælge den! (Gad vide om nogen opfatter dette som reklame???)
  Efter min mening må folk tænke hvad de vil om sponsorindlæg på min blog, man kan vælge fra og man kan vælge til her i blogland - alt sammen ved at klikke på musen - jeg vælger at deltage i det som jeg har lyst til, men brækker mig (!) hvis jeg føler min bloggertid primært bliver brugt på sponsorindlæg.... Det gælder både min egen blog og de blogs jeg følger. Blogland skal forblive blogland, det skal ikke blive et reklameland - helt enig!
  Af samme grund forsøger jeg "at være med" i forhold til mine egne indlæg, og forsøger at undgå at sponsorindlæg skal overskygge de andre indlæg.
  Dertil skal det måske siges, at jeg grundet mit lave energiniveau og mine smerter, ikke får lavet en skid på den kreative front - ikke noget der huer mig, for det var netop kreasysler (og familielivet) som jeg allermest ønsker at min blog skal repræsentere for omverdenen.
  Men sådan er mit liv lige nu - og min blog skal afspejle virkeligheden så meget som muligt, og hånden på hjertet så synes jeg også at det er det den gør ;-)

  Jeg har lavet en reklamepolitik på min blog som jeg henviser til når jeg bliver kontaktet - Og bagsiden ved at blive kontaktet kan være (det har jeg selv oplevet) at de mindre firmaer starter med at "aflønne" i form af gavekort eller gaver og f*ndme om ikke de så bare til sidst siger "Tak for, hjælpen, det var sødt af dig!" og så ellers kører deres eget løb videre derfra, efter man har "brugt" sine læsere til at "gøre dem kendte".... Til dem kan jeg kun sige "Når du er oppe er der kun en vej, og det er ned!" - Til jer der overvejer kan jeg sige følgende; man skal overveje nøje om man vælger at fungere som sponsor via sin blog, og man skal så meget gøre aftalen helt klar fra starten... Selvfølgelig vil man da ikke være gratis reklamesølje, så er man da for dum, og derfor finder jeg det også naturligt at man ved et sponsorindlæg modtager en gave af en art ;-)
  -Her hentyder jeg ikke til produkter der omtales/vises selvom de ikke er sponsorede ;-)

  Synes det er supergodt at du tager emnet op - det er meget relevant - og du har formuleret dig på en dejlig måde som altid ;-)

  Nu vil jeg gå og summe lidt over problematikken - og måske vender jeg tilbage når jeg har tygget lidt på mine tanker :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes det er rigtig godt at du ret tydeligt og et sted øverst på din blog, og endda med et banner, henviser til din reklamepolitik. Det fortæller jo læseren, at det er noget du gør dig i. Svesken på disken. :-)
   Jeg synes det er god stil hvis tingene er gjort tydelige. Så man ikke først finder ud af hvad man har læst om, når man når til bunden af siden.

   Slet
 26. Det er jo altid et svært emne - det er jo ens egen blog og man kan gøre hvad man vil med den. Og læserne bestemmer jo selv hvad de læser :)
  Personligt har jeg ikke noget i mod at anmelde et produkt, hvis det er noget som har min interesse og er noget som jeg kan stå inde for. Men jeg vil ikke være bange for at give min ærlige mening til kende.
  Jeg synes ikke at modtage en ting og reklamere/anmelde den, er værre end de reklamer som bla. du og andre har i dine indlæg(hvis man ser dem i googlereader)eller banner reklamer på en blog. Jeg springer bare reklamen over, hvis ikke det er noget der interessere mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Så fik jeg læst det igen - altså det jeg selv skrev. Det hele er skrevet i positiv tone. Der er selvfølgelig forskel på at få noget forærende og have banner reklamer. Det var mest ment som en kommentar på den ´støj´ det giver når man læser, om så der er sponsoreret eller blot en reklameplad på en blog.

   Slet
 27. Helt enig med deg. Utrolig bra skrevet. Man blir veldig lei av å lese innlegg etter innlegg om et spesielt produkt. Det er så åpenlyst at det er reklame de fleste gangene. Og da er det ikke interessant, for det er som du sier - man skriver jo positivt om et produkt uansett. Av ren høflighet. Boring ser jeg bare. TAKK for at du tar opp dette temaet. Det trengs :-)

  SvarSlet
 28. Hvor er det dejligt du tager emnet op, jeg er som mange af jer også blevet kontaktet af diverse pr bureauer, men har indtil videre valgt at takke nej....kan simpelthen ikke lige greje hvad jeg får ud af det....er nok ogsånlidt mættet af reklameindlæg...enkelte er okay, men det er trappet op den sidste tid, og jeg gør nok som mange andre, hopper videre når jeg kan læse om det samme produkt hos flere med ganske få dages mellemrum.
  Jeg er ikke imod reklame, og synes sponsorerede giveaways er rigtig fine, ved sku bare ikke llige....
  Er nogen af jer tilknyttet pr bureauer? Bare nysgerrig ;0)

  SvarSlet
 29. For det første så synes jeg det er helt op til folk om de vil have reklame og sponsorerede indlæg på deres blog eller ej. Det generer ikke mig - Jeg springer blot let og elegant henover hvis ikke det har min interesse.

  Nu ved jeg ikke præcis hvorfor og hvordan firmaer udvælger de blogs de gør. Men jeg ved en masse om linkbuilding, hvilket har mindst (hvis ikke større) værdi for firmaerne end om en blogger har mange læsere eller ej.

  Jeg føler mig overbevidst om, at mange firmaer vælger de blogs de gør, udfra hvor stor værdi deres link vil få på netop denne blog, fremfor antallet af faste læsere. Værdien af linket har nemlig kæmpe værdi for firmaet i google øjenmed - Og jo flere link et firma kan få med god værdi for google jo bedre!

  En blog med få læsere, kan SAGTENS have større link værdi end en blog med mange læsere. Værdien for firmaerne ligger slet ikke i hvor mange læsere der findes på bloggen, men meget mere på værdien af indholdet på bloggen i forhold til det firmaet udbyder.

  F.eks. hvis et firma gerne vil på markedet med et nyt slankeprodukt. Så vil en blog med 10 faste læsere og blogindlæg, der primært handler om vægttab have SÅ MEGET større værdi end en kreativ eller boligblog med over 1000 læsere.

  Det gælder simpelthen for firmaet om at få lavet en masse relevante links ude på nettet. Jo flere, jo bedre og jo større værdifulde links et firma formår at skabe sig - Jo bedre er firmaet i googles øjne og jo højere bliver firmaets hjemmeside og produkter placeret på google. Og jo højere et firma ligger på google, jo flere kunder får det - Det er fact og det virker!

  Selvfølgelig har det også en betydning hvad bloggeren skriver om produktet - Men lets face it - Der findes altså mange flere kunder ude i verden end os i blogland:-) Vi kan ikke købe det hele og holde alle firmaer igang alene:-))

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige min point det handler om søgning på nettet ikke faste læser :)
   dem er finder min blog er via google har jeg erfaret :)
   så vil man findes så er det om at linke til højre og venstre gratis reklame eller ej :)

   Slet
  2. Jamen det besvarede jo lidt af mit spørgsmål, for jeg linker nærmest aldrig til noget som helst.. haha.. Jeg er nok for mådeholdende (hvis jeg ville kontaktes) med at lave både betalt og gratis reklame for store firmaer, for jeg linker stort set kun til andre bloggere som tak.

   Slet
  3. Tror alligevel at du har misforstået det. Jeg linker heller ikke til andet end andres blogs. Og jeg har kun 55 læsere. Det, Dorthe/Oline Art skriver, er søgeoptimering. Der er en masse informationer om det på nettet. Vh

   Slet
  4. Det er præcis søgeoptimering jeg skriver om, og hvis jeg var firmaet ville jeg bestemt vælge at sponsorere gaver til den/de blogs der ville have størst værdi i forhold til det mine produkter/ydelser set med googles øjne:-)

   Jeg ved ikke altid om det er i tankerne hos de firmaer, der vælger at sponsorere gaver til forskellige blogs, men det burde de bestemt for deres egen skyld:-)

   Line - Det handler ikke så meget om hvor vidt du linker eller ej - Men hvis nu din blog udelukkende handlede om boligindretning og du som f.eks. Julia Runge skriver meget om Kähler (der behøver ikke være link, for det får en værdi, værdien er dog større hvis der er link i indlægget), så ville din blog være et godt valg til firma der sælger keramik - Det gælder både Kähler men også Kählers konkurrenter. De vil have stort udbytte ved at blive skrevet om på sådan en blog:-)

   Ikke kun pga af de faste læsere, men også pga af blogindlæggets værdi for google:-)

   Men det var jo i virkeligheden slet ikke det her Junettes indlæg startede med at handle om - Blot min ide til hvordan sponsorer udvælger blogs:-)

   Slet
  5. Aha, så jeg snakker i bund og grund bare for meget om ting, der ikke er interessante for virksomhederne! haha.. Så kan jeg lære det ;) Nu er min blog jo også sådan lidt hist og pist i emner, så det handler nok om manglende fokus.

   Og for så lige at komme tilbage på sporet.. Jeg synes i bund og grund, som så mange andre, at man skal gøre som det passer en. Vores blogs er vores egne, og vi bestemmer, om der skal gøres reklame eller ej. Jeg springer det bare over, hvis jeg ikke finder det interessant, præcis som jeg gør, når det handler om madlavning, for det har heller ikke min interesse.
   Det er jo først surt (for afsenderen), når der kommer så meget af det, man ikke gider at læse om (det værende mad eller reklamer), at den pågældende blog vælges helt fra.
   Men der er ingen, der skal fortælle os, hvordan vi skal blogge - læserne skal nok selv beslutte, hvad de vil læse om :)

   Slet
  6. Synes ikke at du skal tro at du skriver om ting, der ikke er interessante for firmaer. Det kan også være ordvalg, og det kan være andre ting, for der er mange ting i det i det hele taget. Der er skrevet virkelig komplicerede opgave om søgeoptimering. Dem, der arbejde med internetmarkedsføring laver forskellige analyser, bl.a. af de ord, der bliver slået op i søgemaskinerne. Så hvis de ord gentager sig mange gange i dine tekster, bliver din side nemmere at finde. Der er som sagt mange ting, og jeg kender ikke til detaljer, har bare læst lidt på nettet.
   Jeg er enig med dig i at blog er dit sted, og læserne skal nok finde ud af det :o)

   Slet
  7. Søde Line - Du har bestemt ikke en uinteressant blog - Slet ikke:-) Jeg er sikker på det er et spørgsmål om tid før der lander sponsor tilbud hos dig:-)

   Og hvor har du ret i at folks blog er deres egen og de bestemmer helt og holdent selv hvad der skal være på den! Lige så vel som når vi læser blogs, så vælger vi jo også selv hvilke indlæg vi gider læse. Så er man ikke til sponsorerede indlæg, står det jo en frit for at lade være med at læse det indlæg i stedet for at blive irriteret over det.-)

   Slet
 30. Ja det er ret vigtigt at vide hvad man selv er værd her på internettet. Syntes det er en ret relevant artikel. Tag firmaer som Bloggers Delight, de har en forretning kørende via disse "betalte" indlæg. Det er blevet en stor mode/forretning at have en blog og leve af det. Men dit eksempel med Trendsales, er godt nok sølle, en vipstatus :-)

  Hvad er din holdning, hvis du kunne leve af at være blogger ville du så det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Dit spørgsmål, kan jeg ikke give et kort ja eller nej svar på.

   For det kommer helt an på, hvad min rolle skal være. Hvis jeg skal teste random produkter og skrive anmeldelser, så nej. Det vil jeg hurtig køre død i.
   Jeg vil dog gerne være testkører, hvis jeg skal bruge min faglighed (designeruddannelse).
   Feks hvis jeg fik tilsendt hobby/kunstner/tegnematerialer, hvor det ville være op til mig at lave noget fedt ud af det, til inspiration for andre.
   Altså, hvis det har et kreativt/formidlende islæt, hvor det er udviklende for mig og hvor jeg kan lære fra mig, så tror jeg det vil være et deltids-ja.

   Hvis det samtidig kan kombineres med socialøkonomisk virke, hvor andre mennesker med funktionsnedsættelse kan drages ind, så vil det være et stort JA.

   Der skal simpelthen være en klar og tydelig masterplan, ikke kun for mig selv, men også mine læsere.

   Håber det var et brugbart svar. :-)

   Slet
 31. Hmmm der var da stof til eftertanke, har tidligere set disse omtalte reklame indlæg, men har ikke tænkt videre over det! tror egentlig bare at jeg syntes at det var lidt kedeligt!
  Jeg har en lille reklame på min blog, den er for en web. shop der er åbnet af en fra min mødre gruppe og jeg har frivilligt og gratis lagt den op for at give en hjælpende hånd...( har så lige læst at det gør mig godt dum! men det må jeg jo tage med!).
  Ved nærmere eftertanke kommer jeg til at tænke på et bestemt indlæg der var en anmeldelse af nogen rub on bogstaver... Jep jeg endte med at smutte ud og købe dem og fik lavet noget rigtig godt med dem, det har efterfølgende givet grobund for andre ideer og inspiration, så er det ikke bare et spørgsmål om product placement? det rette produkt til det rette publikum? For er det relevant for bloggen og en selv, er der vel også til "gavn" for de læsere der følger??
  Er det som med alt andet ikke gældene at mådehold er godt?
  Godt at emnet er taget op og der er så mange der får lettet hjertet.

  SvarSlet
 32. Der er noget jeg ikke helt forstår: Er det sådan, at man får sendt en telefon, mod at skrive positivt om den? Hvad gør man så, hvis den er noget værre l--t? skriver man så ikke om den, eller skriver man det som det er? eller sender man den tilbage?

  SvarSlet
 33. Sikken en fed debat du har startet- love linker til dig på min blog!

  SvarSlet
 34. Hmm...
  Jeg har faktisk valgt en del tilbud fra, fordi jeg ikke mente det var relevant for mig (som feks. McD)...
  Men jeg valgte at tage imod Trendsales' tilbud - ganske simpelt fordi jeg allerede reklamerer for det alligevel, og fordi jeg så kan spare VIP-gebyr. Det passer mig glimrende...
  At jeg så droppede give away'en fordi jeg syntes det var en seriøst lousy præmie, det er så en anden side af den sag. Der er ingen grund til at pestilenserer jer andre mere end højst nødvendigt ;0)

  Men jeg indrømmer også at jeg hurtigt scroller forbi mange af reklameindlæggene, fordi det ikke interesserer mig det mindste...
  Det er nu ikke noget der får mig til at slette blogs fra min læseliste, eller irriterer mig synderligt. Det bliver bare sat på mental ignore ligesom TV-reklamer.

  SvarSlet
 35. Super godt índlæg! Velfunderet og velformleret :) Har ikke selv nogen blog (endnu :)), men jeg synes i den grad at en blog mister troværdighed når de sponsoreres - hvor tit læser man lige en "dårlig" anmeldelse - ikke særlig tit nej ;) Og værende en del af marketingsuniverset må man jo bare sige at reklame via blogs er et utroligt billigt og effektivt (endnu) medium at reklamere igennem, men som blogger skal man gøre sig klart hvordan man vil opfattes af andre - ingen tvivl om det...

  SvarSlet
 36. Dejligt du tager emnet op....havde netop selv et lignenede indlæg på tasteturet, så det er åbenbart ikke kun mig, der synes, at det er ved at blive problematisk.

  Godt du sparkede debatten igang.
  RikkeRøjkjær

  SvarSlet
 37. Jeg har også selv tænkt over emnet...jeg er også en af de bloggere som ikke er blevet kontaktet (har dog heller ikke så mange læsere som mange af jer andre ;) ) og jeg har faktisk på et tidspunkt spurgt nogen til hvordan man mon fik sponsorgaver og lækre ting at udlodde eller teste, fordi så var man jo med i klubben af de eksklusive bloggere...

  men da jeg tænkte mere over det, så er jeg kommet frem til, at jeg faktisk ikke har lyst til det. Jeg skriver på min blog hvad JEG har lyst til, og hvad jeg har lyst til det skal handle om.
  Jeg har haft enkelte give aways i samarbejde med butikker, men det er nogen jeg selv har kontaktet fordi jeg syntes deres service og udvalg var i orden. Jeg har ikke selv modtaget noget, andet end måske lidt flere læsere.
  Jeg har bl.a. lige skrevet om Rie Elise Larsen, og det er af egen fri vilje da jeg er ret vild med hendes produkter og jeg syntes det passer ind til min blog.

  Jeg går også over sponsorerede indlæg, de siger mig ikke noget. Men hvis der er en give away med lækre ting, så kan jeg godt fristes til at deltage mm. der er alt for mange adgangskrav !

  En god debat du har startet. Dog er jeg sikker på vi vil se meget mere til det, og at nogen bloggere her i landet måske også vil kunne leve af det. Dog vil det sikkert være på en anden måde vi ser det nu og nok en anelse mere upersonligt ;)

  SvarSlet
 38. jeg blev kontaktet af nogle som siger " du vil modtage tilbud fra forskellige firmaer - som du kan væle at skrive om, dette tilbud vil andre bloggere også få. firmaet vælger derefter at belønne den af de bloggere der har laver det bedste indlæg."

  dvs. der sidder 100 andre bloggere og blogger om sortesokker og så vælger de 1 ud af de 100 der så kan få et par sorte sokker og 100 kr som tak.... ?? Ellers tak, er IKKE interesseret.!

  syntes det er fedt med sponsorerede til en giveaway. men er derudover ikke interesseret.

  god debat!!!

  muabi.dk

  SvarSlet
 39. Jeg er en af dem der startede med at blogge - og påstod at jeg aldrig ville ha' reklamer eller andet kommercielt sat i forbindelse med bloggen. Som tiden er gået har jeg dog ændret mening: Google ads blev valgt til i foråret. Indtægterne er skattepligtige - men jeg tjener lige nok til at kunne betale togbilletterne til og fra mange af de madrelaterede arrangementer jeg bliver inviteret til.

  Ja, jeg skriver også sponsorerede indlæg - men KUN for produkter eller ting som jeg kan stå inde for og selv ville ha' købt. Og det at jeg modtager ting til test garanterer ikke en rosende anmeldelse - for jeg er en kritisk kost og siger min ærlige mening råt for usødet. Min tid er til salt, men det er min mening ikke! Har sagt ja til et par ting som så viste sig at tage en uheldig drejning - og så har jeg endt med at vælge det hele fra.

  Jeg laver både sponsorerede give-aways og flere hvor jeg selv køber noget at give væk - fordi jeg gerne vil dele ud af de gode gadgets som jeg finder på min vej. Men jeg tager stærkt afstand fra den gængse måde at lave give-aways på i Blogland. Jeg syntes det der system med at læserne kan 'tjene' lodder ved at tilmelde sig som fast læser, linke og dele på Facebook er SÅ usmagelige. Jeg er ikke ude på at fedte for mine læsere eller lokke flere til med swag - jeg vil bare gerne dele rare ting ud. Så alt hvad jeg beder om er en kommentar - og ofte en mening om et eller andet.

  Der er flere der har valgt min blog fra fordi de siger at den er blevet for kommerciel. Og det må jeg leve med - for jeg syntes jeg har fundet et fint leje. Jeg falder dog tit over en blog hvor det virker som om skribenten er blevet smigret og 'købt' af en eller anden sponsor - og der springer jeg så selv fra. *Suk* det er ikke nemt :-)

  SvarSlet
 40. Jeg siger konsekvent nej til samarbejder og reklamer og sponsorater på min blog (og får iøvrigt ofte fornærmede svar tilbage - sådan kan man også udstille sin forretning på en dårlig måde!). Det gør jeg, fordi jeg synes at reklamer og gaver giver en uigennemsigtig blog. Betalte meninger er sjældent 100% uvildige. Jeg vil have en blog, hvor min troværdighed er høj.

  Hvad andre gør, er mig ligegyldigt - jeg læser glad og gerne blogs med reklamer og sponsorindlæg, hvis ellers skribenten har noget at byde på. Men jeg tager aldrig betalte indlæg for gode varer. Pun intended ;-)

  SvarSlet
 41. Ihh, Spændende læsning.. Personligt har jeg det således: Folk må helt selv bestemme hvad de gør med deres egen blog - det kan overhovedet ikke hidse mig op.. Jeg har heldigvis retten til selv at vælge fra hvis jeg ikke gider læse det (nu er jeg heller ikke den mest stabile ift egne/andres indlæg)...

  Så er det ikke bare noget med at folk tydeliggør deres sponsorede indlæg som tidl foreslået? Så kan dem det irriterer hoppe over...

  Jeg elsker de blogs jeg følger, og hvs de har lyst til at skrive sponsorede indlæg, synes jeg alligevel de gør det med deres dejlige personlighed indover (altså; jeg synes ikke på nogen måde de sælger deres sjæl)... Nu skal det heller ikke blive sådan at dem, der elsker at teste/modtage gaver ikke tør længere, fordi det ikke er velset...?

  Masser af ureklameret kærlighed til alle jer derude (og lidt med sponsorat til jer, der er til det)... ;0)

  SvarSlet
 42. Spændende debat og fedt indlæg. Jeg er aldrig selv blevet kontaktet for at teste dut og dat og skrive om det. Og umiddelbart har jeg heller ingen ønsker om det. Jeg springer over de sponsorerede indlæg som f.eks. dem med test af telefoner. Bare fordi jeg synes de alle er ens og lige kedelige.

  Ved godt at dit indlæg ikke handler så meget om Give-aways, men der er skrevet en del kommentarer og mht. til dem er min holdning en anden. Jeg har ofte selv Give-aways, der er sponsorerede (firmaer jeg selv har kontaktet og hvor jeg selv handler).

  Jeg gør det for at:
  1) sprede glæde til en læser - jowjow, elsker faktisk at glæde og lege julemand :-)
  2) og fordi det skaber trafik/reklame til min blog via link fra andre bloggere. Jeg får intet selv i gave fra firmaerne, men jeg får besøg på bloggen af nogen, der måske ikke lige vidste jeg fandtes og det er bedre end en gave.

  I starten havde jeg også det der med 1, 3, 5 eller jeg ved-ikke-hvor-mange lodder, men for det første er det pissebesværligt at tælle op, for det andet oplevede jeg, at der altid faldt læsere fra kort efter annonceringen af en vinder, hvilket jeg syntes er plat, for der var ikke krav til, at de blev faste læsere/var faste, de fik bare et ekstra lod hvis de var "rigtige" faste læsere.

  Anyway. Nu vælger jeg, at man kan snuppe 1 lod for en kommentar/deltagelsen og så 1 lod for at reklamere for give-away´en. Jeg er selvstændig billedkunstner og på bloggen viser jeg, hvilken person, der gemmer sig bag malerierne, så det er da bare med at gøre hvad man kan, for at gøre opmærksom på sig selv og sine ting. Det er dét det sidste lod hjælper mig med. Det er jeg helt åbent omkring også på bloggen. Selvfølgelig. At folk så vælger, at tilmelde sig som fast læser også, fordi de finder mig via et link, er jo bare super fedt. På den måde føler jeg, at de har tilmeldt sig som fast læser, fordi de rent faktisk kan lide hvad de læser/ser på bloggen.

  Iøvrigt har jeg fået en hel del skønne kvinder/faste læsere på maleworkshops, der har fundet mig via bloggen, så det at blogge er da en fed måde for os små selvstændige at komme ud på og kan en Give-away skubbe lidt ekstra på, så gør jeg da hjertens gerne det :-)

  Mht. links: Jeg har mange egne billeder og kreative ting på bloggen, men viser hjertens gerne også billeder af indretning, andres kreative ting/kunst mv. og linker her, der og alle vegne. Fordi jeg kan lide det jeg ser/har fundet på nettet. Og det viser jo også hvem jeg er - mine interesser m.v.

  Shit det blev langt det indlæg. Sorry :-)

  SvarSlet
 43. I agree with how you feel. I often feel sad when one of my favorite bloggers becomes popular, and goes 'commercial.' It loses that personal feel. I like to see what people are up to, be inspired, and feel like I'm chatting with them. Instead I start feeling like I'm visiting a company website. But like you said, I'm sure it's nice to receive the gifts... ;D

  SvarSlet
 44. These aгe аlѕо availаble
  ωith PTO Delay feаture whiсh аutomatiсally oρen tank intеrnаl valve for
  5 seconds prіoг tο engagіng PTO allowing
  pumρ and prоduct lines tо сhагge ρгeνieωing inteгval valve ѕlug.
  The brоadcаѕtіng pгоceѕs is not complicated as all
  the equipments essentiаl are easilу available but with new іԁeas coming up every day, new requіremеnts risе with
  neω criteгia of transmissіοn
  like Dаb Digitаl Radio and DRM. Τhіs
  nοt οnly allοws lіѕtеnеrs to
  listеn to their favoгitе MΡ3 files along with theiг SIRӀUЅ radio; іt alsο lеtѕ them dіgitallу rеcord their favorite raԁiо ѕongs for
  іnstаnt playbаcκ.

  My hоmepagе; More suggestions

  SvarSlet
 45. I just could not leave your website prior to suggesting that I actually loved
  the usual information an individual supply in your guests?
  Is going to be back continuously to check out new posts

  Visit my weblog ... youtube converter

  SvarSlet
 46. Itѕ likе yоu гeаd my mind!
  Υou ѕeеm to κnow so much about this, like you
  wrote the booκ in it οr sοmething.
  I thіnk that you can ԁo ωith ѕomе pics to drіve the mеssage homе a lіttlе bit,
  but other thаn that, this іs fantаstіc blog.
  A fantastic reaԁ. I'll definitely be back.

  Here is my homepage similar web site
  My webpage :: mouse click the following website page

  SvarSlet
 47. If there is a change in the search engine algorithms, it is also up to the service provider to keep a watch on such activities.

  B) SEO basics - Image 2: Select-'English' and 'All Countries and Territories'.
  You can then take a hard look at the companies that come up for that particular keyword.
  This will not only help you find the best service provider but will help you build an idea about the recent SEO market.
  Thus, in minimum cost, you get an opportunity to increase your site ranking on Search Engine Result Page (SERP).
  Examine in detail the shift in the customers' rank, and progress in their positions. Pages and articles are very different, as far as Joomla is concerned. This means that they follow only the steps given to them by Google and other major search engines. Make buying easy for the customer and they will return often. Also make sure that the articles are of high quality as it is the key to get better rankings on search engines and more profits. It is a sagacious process that has become even tougher with the continuous changes in the algorithm of the major search engines especially Google. However, in general, SEO services involve using standard and compliant coding. Now even that is quickly defining point of Search Engine Optimization (SEO) can lead to intense discussions about the meaning and purpose of SEO. You can find several internet marketing companies across the world. For this reason, having mentions from these sites have increasingly become a more valuable asset for your internet marketing. A well-formed internal linking structure and good sitemap can ensure all pages of a website being indexed by a search engine. Have you been looking at your competitor's websites to
  see what kind of keywords they're using. However with passing time the complexity in this field has increased and performing an SEO task is not a simple thing to do. The content must complement the theme of the website design. ============ More at: Comment "Smartly" & Increase Page Views: Writing Essentials 8.

  My blog post; simply click the following page
  my site > visit the up coming internet site

  SvarSlet
 48. 1. If the executives promise high traffic then understand you are
  talking with a non-SEO person. The more doors you have the more
  chances of people finding it. This will not only help
  you find the best service provider but will help you
  build an idea about the recent SEO market. SEO must be
  implemented by following a step by step process.
  It would cut the marketing project to fit it into your budget.

  Some SEO firms focus on content spinning and submitting articles.

  Second tool for power suite is website auditor.
  Online research is required to determine the packages
  and SEO Company. Over the years, web promotion has made a mark
  in the industry and has helped numerous entrepreneurs to
  build large business return through web. It is a sagacious process that has become even tougher with the continuous changes in the algorithm of the major search engines especially Google.
  The concepts make use of the current social
  networking sites, which are very popular among the online audience.
  Now even that is quickly defining point of Search Engine Optimization (SEO)
  can lead to intense discussions about the meaning and purpose of SEO.
  An SEO strategy should combine a number of elements that work together to get results for you.

  For this reason, having mentions from these sites have increasingly become
  a more valuable asset for your internet marketing.
  G) SEO basics -Image 6: Open Google. You need to try to find reputed SEO consultants.

  A person can find all sorts of products available at various prices on
  the internet. A good web solutions company will always provide you realistic time frame for the results to show up.

  November 2012.

  Here is my site ... Suggested Internet page
  my web page - www.opennms.it

  SvarSlet
 49. The faсt that Toyota chose tо upgrаde the extегior styling, interior quality and іnterior roominess of thе redesigned
  2012 Yаrіs hatchback rаther than upgrading the
  pоωeгtrain says a lоt about hoω Toyota νieωs thе neеds οf small car buyers.

  The line comes off the boat automatically onсe it hits a fish, ωhіch meаnѕ thаt the useг саn cаtch a fish of virtually any sizе.
  Proffeгіng multіfarіous benеfits
  to the adνertiѕers, it is a quintessentiаl rеsοrt for cοmpаnies big or smаll.


  Fеel fгee to visit mу web site
  ... youtube downloader online

  SvarSlet
 50. I didn't want to drive all the way back to Autozone to pick up a new terminal post clamp, so I figured I'd attach it and
  see what happened. Continually letting a battery drain will make it die much faster then it normally would.
  Aside from these types of power packs, you can even
  choose the 8-cell and also 12-cell electric battery.  Also visit my blog: kostenlos spielen ohne anmeldung
  My page: onlineradio

  SvarSlet
 51. 5. This means you tend to be copying it through file sharing websites like rapidshare,
  megaupload, hotfile, etcetera. You can then take a hard look at the companies that come up
  for that particular keyword. Out of those 6 keywords, further reduce the number of keywords.
  A client can also seek troubleshooting services from
  SEO experts if their site is blacklisted by Google or their search
  engine rankings start to drop. The major preference is for offshore SEO companies as they
  offer SEO at the most competitive prices. Instead, the developer should concentrate on the functions mentioned in
  this article first, as they are the basis for further extension of the Word -
  Press header file. Having realized that it is practically not possible
  to combat with SEO Next in terms of services and offerings at this point of time, rivals have started thinking of an easier
  alternative of being successful in their mission.
  Google bowling messes up the external ranking used by Google and penalizes a sites ranking
  compared it the competitors. ) of links. Those who work on introduced SEO power suite, they choose best SEO tools among various tools available
  in the market. Don't Forget to Replace the Default Favicon with Your Logo. The SEO agencies must take care of the fact that the traffic is getting converted to potential customers. Such services also include some research that will need to be done so they can apply this research on major keyword. This is where your innovative SEO marketing techniques can achieve a high search ranking for your budget motel whenever a user is specifically searching for a motel at your location. Originally posted at: digitalmoz. The World Wide Web is an incredible source of customers and potential revenue for all types of businesses and companies in all niches. Keep in mind that Google doesn’t really like page rank manipulation, even if it’s internally on your site or externally by backlink spamming. You need the keyword and phrase in both title and description. SEO requires understanding of various algorithms.

  Feel free to visit my webpage blogspot.ru

  SvarSlet
 52. And then, you'll probably see that the battery's charge won't be as durable as before. Hold your device on end to locate two small screws on either side of the dock. While the older 17 inch Mac - Book Pros lack the benefits of the unibody design, they do have the added feature of user-replaceable batteries.

  my web page ... youtube downloader online

  SvarSlet
 53. The European Center for the Evaluation of Alternative Methods, (ECVAM) is responsible for researching
  alternatives to animal testing. You basically just see your timeline and you can add tweets.
  Firstly, the words I wish to use to describe Katie are: phenomenal, strong,
  beautiful, confident, courageous, role model' and they're just my initial experience of this
  mighty young woman.

  Feel free to visit my web page :: Beauty

  SvarSlet
 54. Hi there! I just would like to give an enormous thumbs
  up for the nice information you have got here on this post.
  I might be coming again to your blog for more soon.

  Here is my page - semolina pilchard climbing up the eiffel tower lyrics

  SvarSlet