mandag den 17. januar 2011

Efterlysning

Jeg efterlyser oplysninger på denne lampe. Anyone?

At dømme udfra stikket og farven på ledningen har den temmelig mange år på bagen. Efter lang tids leden efter nogen form for mærke, fandt jeg ved fatningen præget "Nordisk Solar Kompagni".
Fatningen er i øvrigt i sort bakelit, hvilket også giver et vink om at den har nogle år på bagen.


8 kommentarer:

 1. Jeg ved desværre ikke noget, men den er godt nok fin!

  SvarSlet
 2. Jeg mener faktisk det er en ikea lampe. Men jeg er ikke sikker, og den er superfin:)

  SvarSlet
 3. Som jeg tidligere har skrevet, så har vi en hænge-model fuldstændig magen til og den er fra Ikea, men når nu din har en gammel fatning, så kunne man jo godt tro at Ikea har kopieret en designklassiker.
  Mette

  SvarSlet
 4. Jeg ved ikke om det er helt ude i skoven: Der lå en virksomhed i Bagsværd, da jeg var barn og ung, den hed tempoplast, de lavede plastiklamper, som man kunne samle selv, de kunne godt ligne din lampe.

  SvarSlet
 5. Jeg er ret sikker på det ikke er en Ikea lampe. Det er den vist for gammel til.
  Men det er muligt at Ikea har søgt inspiration i fortiden.

  Jeg har forhørt mig hos en retrosamler og han har aldrig set den før, men synes det er et fantastisk fund.

  Margit, dit bud er måske det bedste, men er du sikker på navnet? Jeg kan nemlig ikke google det. :-)

  Jeg kan godt finde noget om Nordisk Solar Compagni, som er en dansk virksomhed. Så spørgsmålet er om det er producenten på lampen eller de er producent af fatningen. Hvor om alt er, tror jeg godt man kan konkludere at den er made in Denmark.

  SvarSlet
 6. Nej jeg er ikke hundrede procent sikker på navnet.
  Jeg husker at virksomheden lå på Gunnarsvej i Bagsværd, og at de lavede lamper bestående af moduler, som kunne samles. Dengang i slutningen af tresserne sad de lamper der produceredes der lige i skabet.

  SvarSlet
 7. Hej Junette,

  Det er en fin lampe :o)
  Tilbage i 1976 købte en sådan lampe for mine konfirmationspenge og på et tidspunkt synes jeg ikke om lampen og kasserede den ... Dette skulle jeg ikke have gjort, for det er virkelig en lampe der i dag er mere værd end da jeg købte den.
  Hvis du ved hvor man kan købe en sådan lampe, er det så muligt at du evt. kunne sende en mail om hvor den kan købes og hvad den koster ?
  En Hilsen fra Bente.
  Aline@email.dk

  SvarSlet
 8. Min far arbejdede på Tempoplast i Bagsværd i en del år, og jeg er ret sikker på at vi havde et par lamper, der godt kunne ligne de der.
  Jeg er dog mere i tvivl, når du nu nævner at fatningerne er påtrykt et specifikt firma, da vi selv sad og samlede fatninger hjemme i kælderen....
  Under alle omstændigheder gik Tempoplast (som var produktionsvirksomheden) og søstervirksomheden Quality Lamper konkurs ca 1980, så det er nok tvivlsomt om man kan finde flere eksemplarer af lamper og fatninger.

  SvarSlet